5 Tegn på at Din Nettside Trenger en Redesign
Skyskrapere mot blå himmel

Tegn på at Nettsiden Din Trenger en Oppdatering

Kristian Arnseth

15.07.2024

I dagens digitale verden er en nettside en av de viktigste markedsføringsverktøyene for enhver bedrift. En godt designet nettside kan tiltrekke seg nye kunder, øke konverteringsraten og styrke merkevaren din. Men hvordan vet du når det er på tide å gi nettsiden din en oppgradering? Her er fem tegn på at din nettside trenger en…

1. Nettsiden er Ikke Mobilvennlig

I en tid hvor mer enn halvparten av all internetttrafikk kommer fra mobile enheter, er det avgjørende at nettsiden din er mobilvennlig. Hvis nettsiden din ikke automatisk tilpasser seg ulike skjermstørrelser og enheter, risikerer du å miste en betydelig del av potensielle kunder. Google har også begynt å prioritere mobilvennlige nettsider i sine søkeresultater, noe som betyr at en ikke-responsiv nettside kan skade din SEO-rangering.

Hvordan sjekke om nettsiden din er mobilvennlig:

  • Bruk Googles mobilvennlighetstest for å evaluere nettsiden din.
  • Sjekk nettsidens utseende og funksjonalitet på ulike enheter som smarttelefoner og nettbrett.

2. Høy Fluktfrekvens

Fluktfrekvens, eller bounce rate, er prosentandelen av besøkende som forlater nettsiden etter å ha sett kun én side. En høy fluktfrekvens kan indikere at nettsiden din ikke møter brukernes forventninger eller at den er vanskelig å navigere. Dette kan skyldes flere faktorer som treg lastetid, dårlig design, eller irrelevant innhold.

Tiltak for å redusere fluktfrekvens:

  • Forbedre nettsidens lastetid ved å optimalisere bilder og bruke raskere servere.
  • Sørg for at innholdet er relevant og engasjerende.
  • Bruk enkle og intuitive navigasjonsmenyer.

3. Utdatert Design

Designtrender endrer seg raskt, og en nettside som så moderne ut for noen år siden, kan nå virke foreldet. Et utdatert design kan gi et dårlig førsteinntrykk og få besøkende til å tvile på bedriftens profesjonalitet. Moderne nettsider bruker ofte minimalistiske design, store bilder, og tydelige typografier for å skape en ren og brukervennlig opplevelse.

Tegn på at designet er utdatert:

  • Gamle fargepaletter og skrifttyper som ikke lenger er i trend.
  • Små bilder og overfylte sider.
  • Manglende bruk av moderne designprinsipper som hvitrom og responsiv design.

4. Dårlig Brukeropplevelse (UX)

En god brukeropplevelse er avgjørende for å holde besøkende på nettsiden og konvertere dem til kunder. Hvis besøkende finner det vanskelig å navigere på nettsiden din, eller hvis de ikke finner den informasjonen de leter etter, vil de sannsynligvis forlate siden raskt. En dårlig brukeropplevelse kan også påvirke din SEO-rangering negativt, da Google tar hensyn til brukerengasjement i sine algoritmer.

Forbedring av brukeropplevelse:

  • Gjør nettsiden enkel å navigere med tydelige menyer og søkefunksjoner.
  • Sørg for at all viktig informasjon er lett tilgjengelig.
  • Bruk visuelle elementer som bilder og videoer for å engasjere brukerne.

5. Lav Konverteringsrate

Hovedmålet med en bedriftsnettside er å konvertere besøkende til kunder. Hvis nettsiden din ikke genererer de leads eller salg du forventer, kan det være et tegn på at den trenger en redesign. Lav konverteringsrate kan skyldes flere faktorer, inkludert dårlig design, utdatert innhold, eller manglende call-to-action (CTA).

Tiltak for å øke konverteringsraten:

  • Bruk tydelige og engasjerende CTA-er som oppfordrer besøkende til å handle.
  • Optimaliser landingssider for å gjøre det enkelt for besøkende å konvertere.
  • Test ulike design og innhold for å se hva som fungerer best.

Konklusjon

En nettside er en levende del av din bedrifts markedsføringsstrategi, og det er viktig å holde den oppdatert og relevant. Hvis du opplever noen av de fem tegnene nevnt ovenfor, kan det være på tide å vurdere en redesign. En oppdatert og godt designet nettside kan ikke bare forbedre brukeropplevelsen, men også øke din SEO-rangering og konverteringsrate.

Hos advanse.no tilbyr vi profesjonelle nettsidedesign-tjenester som kan hjelpe din bedrift med å nå sine mål. Kontakt oss i dag for en gratis konsultasjon og finn ut hvordan vi kan hjelpe deg med å forbedre din nettside.

Se Flere Innlegg